Hoe kun je het best een sloopauto gaan verkopen?

Als je niet meer door de APK keuring heen met je auto, dan betekent dit dat je hem moet laten maken. Regelmatig vallen de reparatiekosten hoger dan de actuele dagwaarde van je overtuig. Als dit het geval is, is je auto een sloopauto en kun je deze het beste gaan verkopen. Het verkopen van een sloopauto is niet iets wat je elke dag doet. Dit is lastig en mensen zijn niet zomaar op zoek naar een sloopauto. Er zijn meerdere methodes hoe je een sloopauto kunt gaan verkopen en deze manieren verschillen allemaal veel van elkaar. Iedere manier heeft zijn voor- en nadelen en dit is erg van belang. Maar welke opties zijn er allemaal? In dit artikel krijg je uitgebreid meer informatie te lezen over de genoemde onderwerpen, zodat je hier meer over te weten komt.

Online advertentie plaatsen

Veel mensen proberen een sloopauto te verkopen via het web. Via het internet zijn er websites, waar je een auto kunt gaan verkopen, maar hoe pak je dit aan?. Het maken van een advertentie voor een sloopauto is niet eenvoudig en hiervoor heb je veel informatie nodig. De kopers vinden de informatie namelijk erg van belang bij een sloopauto, zodat ze niet misleid worden tot een miskoop. Noteer goed wat er mis is met het sloopauto en zet alle informatie bij de beschrijving van de advertentie. Ook is het belangrijk dat je goede foto’s maakt van de sloopauto en de eventuele auto-onderdelen. Toch kan het zo zijn dat het maanden kan duren voordat je de sloopauto uiteindelijk verkocht krijgt. Dat is erg jammer, maar er is gelukkig nog een manier voor het verkopen van je sloopauto. Je kunt de sloopauto namelijk ook verkopen aan de sloperij.

Auto verkopen aan sloperij

Als je een auto verkoopt aan een sloperij, brengt dit veel voordelen met zich mee, maar welke? Allereerst krijg je een vergoeding en kun je dit gebruiken voor het kopen van een nieuw voertuig. Ook krijg je een vrijwaring code, zodat de auto niet meer op je naam staat. Dit is natuurlijk ideaal voor de mensen die geen belasting en verzekering meer willen betalen voor hun sloopauto. Ook kunnen ze de sloopauto vaak ophalen met een ophaalservice, alleen niet elk bedrijf heeft dit. Dit kan wel erg van belang zijn, omdat de meeste sloopauto’s niet meer de openbare weg op mogen. Als je de sloopauto gaat verkopen aan de sloperij, ben je er vaak binnen 24 uur van af. Dit kan erg voordelig zijn als je daarna meteen een nieuw voertuig wilt gaan aanschaffen.