Waarom BPM aangifte?

Veel mensen willen jaarlijks een nieuwe auto kopen vanuit het buitenland, hier zitten namelijk veel voordelen aan verbonden. De auto’s in Nederland kosten over het algemeen heel veel geld en dit is in het buitenland vaak een stuk goedkoper. Nederlanders kopen anno 2022 graag een auto uit het buitenland en hierbij spreken we vooral over Duitsland. Je hebt een Duitsland ontzettend veel goedkope occasions, maar ook nieuwe auto’s. Deze auto’s worden vaak voor veel minder verkocht en dit is dan een goede oplossing als je op zoek bent naar een goedkoop vervoermiddel. Het importeren van een auto uit het buitenland kan wel verschillende kosten met zich mee brengen. Dit verschilt natuurlijk per land, maar er moet altijd belasting betaald worden voor het voertuig. Een van de kosten posten is de BPM en dit is een eenmalige betaling die je maakt aan het RDW.

BPM staat voor belasting voor personenauto’s en motorrijwielen en moet altijd betaald worden wanneer je een auto in Nederland invoert. Bij Nederlandse voertuigen moet dit ook gebeuren, maar wordt dit vaak betaald door de dealer. Wil jij weten hoe je een BPM aangifte moet doen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is BPM aangifte

Een BPM aangifte is iets wat je kunt indienen bij de belasting, zodat je een Nederlands kenteken kunt gebruiken. Zonder deze belasting te betalen, mag je officieel niet het geïmporteerde voertuig in Nederland gebruiken. De hoogte van deze belasting heeft te maken met hoeveel jouw voertuig uitstoot. Wanneer je een elektrische auto hebt, hoef je dus bijna niets te betalen en bij een benzineauto is dit wel het geval. Je kunt een BPM aangifte op verschillende manieren doen en vaak is dit offline, maar je hebt ook online methodes.

Online BPM aangifte

Online BPM aangifte doen is vrij eenvoudig en is vaak met een paar klikken gebeurt. Toch kan niet iedereen online BPM aangifte doen en is dit vaak het geval bij ondernemers. Deze moeten dit op papier doen en hier heb je veel informatie voor nodig. Gelukkig zijn er ook speciale bedrijven waarbij je een BPM aangifte kan laten opzetten. Dit is een groot voordeel en je kunt op deze manier makkelijker een BPM aangifte doen. Deze bedrijven geven je ook tips en vertellen vaak precies hoeveel je ervoor moet betalen, dit is natuurlijk een stuk makkelijker.